Singapore Airlines voegt Canberra en Wellington aan routenetwerk toe

20/01
2016
SINGAPORE - Singapore Airlines meldt woensdag dat vanaf 20 september vier keer per week de route Singapore-Canberra-Wellington en vice versa wordt gevlogen. Dit betekent dat Singapore rechtstreeks wordt verbonden met de hoofdsteden van Australië en Nieuw-Zeeland. De startdatum van de vluchten is onder voorbehoud van goedkeuring door de regeringen.

Op de route wordt een Boeing 777-200 met 266 stoelen ingezet. In de economy class is plaatst voor 228 passagiers. De business class bestaat uit 38 stoelen. De luchtvaartmaatschappij uit Singapore is de eerste luchtvaartmaatschappij die Canberra met Wellington verbindt. Voor de luchthaven van de Australische hoofdstad betekent het de eerste internationale lijndienst.

`Deze nieuwe dienst, die Singapore, Canberra en Wellington met elkaar in verbinding brengt, reflecteert de nauwe banden tussen de drie landen,` zegt Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines. De komende tijd zullen de vluchten boekbaar worden. De luchtvaartmaatschappij mikt met de nieuwe route op zowel zakelijke reizigers als toeristen.

Singapore Airlines vliegt in Australië momenteel naar Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth en Sydney. Dochtermaatschappij SilkAir voegt vluchten uit naar Cairns en Darwin. Daarnaast is er een codeshare-samenwerking met Virgin Australia. Deze overeenkomst is goed voor veertig bestemmingen in Australië.

Singapore Airlines werkt ook samen met Air New Zealand. De luchtvaartmaatschappij uit Singapore vliegt zelf naar zowel Auckland als Christchurch.

Tags:

singapore airlines

singapore

auckland

Datum: woensdag 20 januari 2016, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Adelaide, Australië, Brisbane, Melbourne, Perth, Singapore, Sydney, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry