Zandgasten-Zmagria komt terug in de zomer!

19/01
2016
AMERSFOORT (EZPress) - Zandgasten – Zmagria, de nieuwste voorstelling van Bart Oomen, heeft inmiddels in Amsterdam, Rotterdam en Meppel gespeeld en zal in januari nog te zien zijn in Utrecht, Den Haag en nogmaals in Amsterdam. De voorstelling betreft nu een voorstudie en de speelbeurten in januari worden gebruikt voor dit ‘work in progress’. Dit alles leidt tot de terugkomst van Zandgasten-Zmagria komende zomer 2016 waar het officieel in première gaat. Klik hier om de scènefoto’s van de voorstelling te downloaden.

Zandgasten-Zmagria is een flitsende en humoristische voorstelling over migratie en identiteit, waar zijdelings wordt verwezen naar actuele thema’s als de vluchtelingenproblematiek en culturele diversiteit. De productie is een uniek samenwerkingsverband tussen Nederlandse en Marokkaanse theatermakers en zal zowel in Marokko als in Nederland spelen. Een voorstelling die gaat over de zomervakantie in Marokko, het vaderland en het moederland, patat en pizza, de eerste migrant en het miserabele leven van de Hollandsche slaaf Jan Dekker 300 jaar geleden in Marokko.In de voorstelling wordt snel geschakeld tussen humor en ernst, klucht en diepgang; een vermakelijke mix van scènes, stand up comedy, dichtkunst en muziek. Omdat de problemen van de wereld van vandaag niet in een woord zijn te vatten gaat Zandgasten - Zmagria dat ook niet proberen, maar wel bieden zij een rijk gevarieerd gerecht; een marmetta, een ratatouille aan, met veel verschillende smaken, waar het publiek naar hartenlust van kan proeven.

Eind december speelde Zandgasten – Zmagria in Marokko in Al Hoceima. Al Hoceima is de plek waar destijds de meeste gastarbeiders vandaan kwamen. In mei/juni 2016 gaat de voorstelling langs verschillende steden aldaar. De voorstelling geeft inzicht in de ander. Hoe voelen Marokkaanse Nederlanders zich eigenlijk in Marokko en hoe worden zij ervaren door Marokkanen?

Zandgasten heeft een Nederlandse en Marokkaanse topcast, zo zijn Heddouch Boutzoukant en Mohamed Bensaïd zeer bekende acteurs in Marokko uit de bekende Tamazigh TV serie Mimount. Omar Ahaddaf won in 2012 de jury – en publieksprijs van het Leids Cabaretfestival. Hij tourt momenteel en volgend jaar ook met zijn solovoorstelling Grenzeloos door het hele land.

Speellijst in januari:

21 januari

Vorstelijk Complex Utrecht (try out)

23 januari

Theater Dakota Den Haag (try out)

29 januari

Podium Mozaiek Amsterdam (try out)

Spel & tekstbijdrages: Omar Ahaddaf, Koen Kreulen, Mohamed Bensaïd & Haddouch Boutzoukant.

Teksten en regie: Bart Oomen

Tekstbijdrages: Laaziz Ibrahimi

Dramaturgie: Peter Pluymaekers (ZEP Theater Producties)

Zandgasten – Zmagria is een coproductie van Stichting ’t Beemstervarken, Ste Nekor Arts de Spectacle en ZEP Theaterproducties. Met de ondersteuning van het Festival Contact en Theater De Meervaart.

//Einde bericht

Bron: Bureau Barel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 19 januari 2016, 08:19
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Drenthe, Marokko, Meppel, Noord-Holland, Rotterdam, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry