`Japan Airlines meest punctuele luchtvaartmaatschappij in 2015`

07/01
2016
TOKIO - Japan Airlines was in het afgelopen jaar in de categorie 'grote internationale luchtvaartmaatschappijen' de meest punctuele luchtvaartmaatschappij. Dat blijkt uit gegevens van FlightStats, een bedrijf dat vluchtgegevens verzamelt. De Japanse carrier behaalde een punctualiteitsscore van 89,4 procent.

Japan Airlines wordt gevolgd door Iberia (88,9 procent) en het eveneens uit Japan afkomstige All Nippon Airways (88,8 procent). De vierde plaats is met 87,8 procent voor KLM. Vorig jaar stond KLM nog aan kop. De top tien wordt verder achtereenvolgens aangevuld door Austrian Airlines, SAS, TAM, Qantas, Lufthansa en Avianca.

Binnen Europa was Iberia het afgelopen jaar het vaakst op tijd (88,9 procent). De tweede en derde plaats waren voor LOT Polish Airlines en KLM. Oneworld was in 2015 met een punctualiteitsscore van 80,9 procent de meest punctuele luchtvaartalliantie, gevolgd door Star Alliance en SkyTeam.

Volgens Flightstats is een vlucht op tijd als deze uiterlijk vijftien minuten na de geplande aankomsttijd bij de gate arriveert. Om tot bovenstaande uitkomsten te komen heeft het bedrijf gegevens verzameld van burgerluchtvaartautoriteiten, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en de boekingssystemen van grote internationale luchtvaartmaatschappijen.

OAG
Ook het Britse OAG heeft de punctualiteitscijfers van het afgelopen jaar gepubliceerd. Deze uitkomsten wijken af van de lijsten die Flightstats heeft gepubliceerd. Volgens OAG was airBaltic (94,4 procent) in 2015 van alle luchtvaartmaatschappijen het vaakst op tijd, gevolgd door Copa Airlines en Azul. KLM neemt in de lijst de twaalfde plaats in.

Tags:

japan airlines

all nippon airways

klm

airbaltic

Datum: donderdag 7 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Japan, Tokio

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry