`Geen sprake van dreigend financieel zwaar weer Groningen Airport Eelde`

07/01
2016
EELDE - Er is geen sprake van een dreigend financieel zwaar weer op Groningen Airport Eelde (GAE). Dat meldt luchthavendirecteur Marco van de Kreeke van de regionale luchthaven aan Reismedia naar aanleiding van berichtgeving van RTV Noord. Op basis van een notitie van ambtenaren werd gemeld dat GAE eind volgend jaar in de problemen dreigt te komen.

Volgens Van de Kreeke is dat een veel te voorbarige conclusie. Wel wordt volgens hem eind 2017 een `kritische ondergrens` bereikt. De luchthaven betaalt jaarlijkse exploitatietekorten uit eigen zak. Daardoor teert de luchthaven in op eigen vermogen. Maar de kritische ondergrens betekent geen faillissement. `De reserves zullen dan zodanig zijn geslonken dat we naar andere opties moeten kijken.`

De bijna twee jaar die het duurt voordat de kritische ondergrens wordt bereikt biedt volgens Van de Kreeke voldoende ruimte om verschillende scenario's uit te werken. De aandeelhouders van de luchthaven zullen die scenario's op korte termijn gaan onderzoeken. Ook wordt gekeken naar bedreigingen waarmee de luchthaven heeft te kampen.

De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde zijn de provincie Groningen, de provincie Drenthe, de gemeente Groningen, de gemeente Assen en de gemeente Tynaarlo.

 

Tags:

groningen airport eelde

Lees ook:

`Financieel zwaar weer dreigt voor Groningen Airport Eelde`

Datum: donderdag 7 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Assen, Drenthe, Groningen, Kampen, Overijssel, Tynaarlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry