Goed dat encryptie datagegevens blijft toegestaan

07/01
2016
DEN HAAG (EZPress) - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het kabinet geen wettelijke maatregelen wil nemen tegen encryptie van computergegevens. Het versleutelen van gegevens is belangrijk voor de beveiliging van dataverkeer, stellen de ondernemingsorganisaties. Tegelijkertijd beseffen zij dat encryptie de opsporing van terroristen en criminelen lastiger maakt.

Lastige afweging

De ondernemingsorganisaties hebben begrip voor de lastige afweging die het kabinet heeft moeten maken tussen de beveiliging van dataverkeer en de bestrijding van terroristische en criminele activiteiten. Het kabinet wijst erop dat overheid, bedrijfsleven en burgers in toenemende mate gebruikmaken en afhankelijk zijn van encryptie. Daarbij kan worden gedacht aan de veilige opslag van wachtwoorden en back ups, internetbankieren en het beschermen van computers tegen diefstal.

Essentieel voor groei

Met het kabinet vinden VNO-NCW en MKB-Nederland vertrouwen in veilige communicatie en opslag `essentieel voor de groeipotentie van de Nederlandse economie`. Die groeipotentie zit vooral in de digitale economie. Encryptie is bovendien een wereldwijde praktijk. Dat maakt de mogelijkheden voor nationale maatregelen beperkt.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 7 januari 2016, 09:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry