Nieuwe waterkracht en zonne-energieprojecten ‘live’ op Duurzaaminvesteren.nl

06/01
2016
AMSTERDAM (EZPress) - Op het Crowdinvestingplatform Duurzaaminvesteren.nl zijn onlangs twee nieuwe projecten geplaatst waar mensen in kunnen investeren. Allereerst een vernieuwde aanbieding van Dommelstroom, een waterkrachtcentrale waarmee de kracht van de rivier de Dommel op milieuvriendelijke wijze wordt omgezet in groene stroom. Tevens kunnen beleggers nu investeren in een portefeuille van 150 zonnestroomsystemen van Zelfstroom.

Dommelstroom

Initiatiefnemers Jan en Bram Taks (vader en zoon) van Dommelstroom hopen via de uitgifte van (leden)certificaten op Duurzaaminvesteren.nl €350.000 op te halen om de bouw van de Dommelstroomcentrale te kunnen starten. De rest van de benodigde financiering van €600.000 is al gedekt door Stichting Doen (bekend van de Postcodeloterij) en Landustrie (de leverancier van de waterkrachtcentrale). Bram Taks, initiatiefnemer van Dommelstroom: ‘Door gebruik te maken van een bestaande stuw is dit een van de weinig plekken in Nederland waar we een rendabele waterkrachtcentrale kunnen bouwen. Crowdfunding maakt het mogelijk om omwonenden en particuliere investeerders te betrekken bij dit project. Eenmaal operationeel zal de centrale jaarlijks naar verwachting 600.000 kWh duurzame energie opwekken.’ Meedoen kan al met een certificaat van € 150, - per stuk.

Zelfstroom

Dit is de 3e en grootste portefeuille tot nu toe die Zelfstroom op het platform aanbiedt. Zelfstroom verhuurt complete zonnestroomsystemen aan particuliere huiseigenaren, en biedt daarmee 3,2 miljoen Nederlandse huishoudens de kans om zelf zonne-energie op te wekken. Klanten die een zonnestroomsysteem van Zelfstroom huren, betalen 10 jaar lang een vast huurbedrag per maand en genieten zo van zelf opgewekt zonne-energie tegen lagere kosten. De aanschafkosten wordt gedragen door Zelfstroom die deze financiering via crowdfunding mogelijk maakt. Voor de financiering van een portefeuille van 150 reeds verhuurde systemen geeft Zelfstroom een obligatielening uit met een rente van 5,5% per jaar. De obligatielening wordt gedurende de looptijd van 10 jaar ook helemaal afgelost. Via het platform DuurzaamInvesteren kan iedereen meedoen. Zo kunnen mensen die geen zonnepanelen op hun huis willen of kunnen plaatsen toch investeren in de verduurzaming van Nederland.

Over Duurzaaminvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl is een online crowdfundingsplatform, dat medio 2014 is opgericht. Het platform biedt particulieren de mogelijkheid om te investeren in duurzame energieprojecten die een solide rendement bieden. Inmiddels is er bijna €5 miljoen opgehaald aan financiering voor duurzame energieprojecten. Duurzaaminvesteren.nl heeft een AFM-vergunning conform artikel 2:96 Wft en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

//Einde bericht

Bron: Duurzaaminvesteren.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 6 januari 2016, 09:40
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry