Air Europa breidt verder uit in Zuid-Amerika en Zwitserland

05/01
2016
MADRID - Air Europa opent midden en eind 2016 twee nieuwe routes naar Bogota en Guayaquil. De eerste vlucht naar de hoofdstad van Colombia zal op 28 juni van start gaan. De vlucht zal uitgevoerd worden met de eerste van vijf Boeing 787-800 Dreamliners die dit jaar in de vloot worden opgenomen. Ook zal de maatschappij in december 2016 beginnen met de route Madrid – Guayaquil. In Europa start Air Europa met ingang van 20 juni 2016 tevens met vluchten tussen Madrid en Zürich.

De twee nieuwe bestemmingen in Zuid Amerika worden toegevoegd aan de in december 2015 nieuwe gestarte vlucht tussen Madrid en Asuncion. Een route die het land na 21 jaar zonder verbinding met Europa weer voorziet van van een directe verbinding met Europa. Deze twee vluchten per week worden uitgevoerd door een Airbus 330 met een capaciteit van 299 zitplaatsen, waarvan 24 stoelen in de business class.

Met Bogotá, en Guayaquil is Air Europa de enige maatschappij die non-stop vliegt tussen Madrid en Caracas, Lima, Santa Cruz de la Sierra, Salvador de Bahía, Sao Paulo, Montevideo, Cancún, Havana, Santa Domingo, Asunción en Buenos Aires.

Gateway
Voor wat betreft Zürich is de maatschappij van mening dat, dankzij de centrale ligging van Zürich, niet alleen de inwoners in Zwitserland profiteren van de nieuwe luchtverbinding naar Madrid en Latijns-Amerika. Maar zal Madrid ook voor de inwoners van Zuid-West Duitsland, Noord-Oost Frankrijk en Liechtenstein de gateway naar Latijns- Amerika worden.

De vluchten worden in eerste instantie uitgevoerd met een Embraer 195 met 12 business class, en 108 economy stoelen.

Tags:

air europa

bogota

guayaquil

Lees ook:

Air Europa stopt samenwerking met Flying Blue

Datum: dinsdag 5 januari 2016, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Argentinië, Bogota, Bolivia, Brazilië, Buenos Aires, Caracas, Colombia, Cuba, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Guayaquil, Havana, Liechtenstein, Lima, Madrid, Montevideo, Peru, Salvador, Santa Cruz, Sierra, Spanje, Uruguay, Venezuela, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry