Airport Weeze: meer passagiers en winst in 2015

30/12
2015
WEEZE - Airport Weeze heeft het aantal passagiers dit jaar zien stijgen en tegelijkertijd de winst zien toenemen. In totaal verwelkomde de Duitse luchthaven 1,9 miljoen reizigers, een toename van 5,5 procent. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar , toen het aantal passagiers nog met 27,4 procent daalde.

Ook financieel realiseerde Airport Weeze een verbetering. Een winst van 600.000 euro in 2014 groeide dit jaar naar ruim een miljoen euro. Naast de luchtverkeer gerelateerde resultaten heeft ook de vastgoedportefeuille geleid tot verbetering van het bedrijfsresultaat, aldus de luchthaven.

De passagiersgroei werd vooral veroorzaakt door een hogere bezetting aan boord van toestellen van Ryanair. De budgetmaatschappij vloog tijdens het drukke zomerseizoen met zeven gestationeerde Boeing 737-800’s naar 41 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

Bijna alle passagiers op Airport Weeze vlogen met Ryanair. De enige andere luchtvaartmaatschappij die dit jaar vluchten uitvoerde vanaf de luchthaven was Transavia. Het KLM-dochterbedrijf vloog in het hoogseizoen vakantiegangers naar Mallorca en Burgas in Bulgarije.

In 2014 daalde het aantal passagiers op Weeze sterk door het schrappen van een fors aantal routes door Ryanair. Nu groeit de Ierse airline weer voorzichtig op de Duitse luchthaven. Voor 2016 verwacht luchthavendirecteur Ludger van Bebber dan ook een vergelijkbare passagiersstijging als in 2015. Nieuwe bestemmingen in het actuele zomervluchtschema van Ryanair zijn Malta, Rhodos en Comiso, in het zuiden van Sicilië.

Tags:

airport weeze

ryanair

Lees ook:

Forse passagiersafname maar winst voor Airport Weeze

Datum: woensdag 30 december 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Bulgarije, Malta

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry