`In 2015 meer vluchten vertraagd door slecht weer`

21/12
2015
BRUMMEN - Slecht weer had het afgelopen jaar een flinke invloed op het vliegverkeer. Ruim 6500 vluchten van of naar Nederland werden geannuleerd of liepen een vertraging op van drie uur of langer, ruim een kwart meer dan in 2014.

Dat bleek maandag uit een voorlopige schatting van EUClaim, een organisatie die gedupeerde reizigers helpt bij het indienen van schadeclaims. Gezien de gunstige weersvoorspellingen voor de resterende tien dagen van het jaar, worden geen grote verschuivingen meer verwacht.

Passagiers konden in minder dan de helft van de gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding. Bijna 3200 vluchten liepen een lange vertraging op waarvoor de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk kon worden gesteld. Dat is een toename van 11,5 procent.

Bij slecht weer is sprake van overmacht en hoeven luchtvaartmaatschappijen niks te betalen bij vertraging. Met name eind maart en begin november zaten respectievelijk harde wind en dichte mist het vliegverkeer flink dwars. Ook de zomerstorm van 25 juli verstoorde de dienstregeling flink.

(c) ANP

Tags:

nederland

vertraging

passagiers

Datum: maandag 21 december 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Brummen, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry