Kuwait Airways geeft route op na rel om weigering passagier

21/12
2015
NEW YORK - De nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit verkoopt geen tickets meer op vluchten tussen Londen en New York. Kuwait Airways nam die maatregel na heftige kritiek op het beleid van de maatschappij om passagiers met een Israëlisch paspoort niet aan boord te laten. Het Amerikaanse ministerie van Transport eiste opheldering van Kuwait Airways, maar in plaats daarvan heeft de luchtvaartmaatschappij aangegeven geen passagiers meer op de route te vervoeren.

Kuwait Airways voert vluchten tussen Koeweit en New York JFK Airport uit. Een deel van de vluchten kan rechtstreeks worden gevlogen met Boeing 777's. Toestellen van het type Airbus A340 maken een stop in Londen. Kuwait Airways had toestemming om ook voor de vlucht Londen - New York en omgekeerd tickets te verkopen.

In 2013 en 2014 weigerde Kuwait Airways enkele passagiers met een Israëlisch paspoort aan boord. Daarop stelde het Amerikaanse transportministerie een onderzoek in. Volgens het departement is Kuwait Airways wettelijk verplicht om houders van een Israëlisch paspoort te vervoeren op vluchten tussen de VS en andere landen buiten Koeweit. Op de non-stop route tussen Koeweit en New York staat de VS het Koeweitse beleid wel toe.

In plaats van gehoor te geven aan de Amerikaanse eis, heeft de Arabische maatschappij nu aangegeven geen tickets meer te zullen verkopen voor het transatlantische deel van de route. De vliegroute via Londen blijft vooralsnog wel gewoon bestaan.

Kuwait Airways is in afwachting van meer nieuwe vliegtuigen die non-stop tussen Koeweit-Stad en New York kunnen vliegen.

Tags:

kuwait airways

paspoort

israel

new york

londen

Lees ook:

Kuwait Airways weigert vrouw om Israëlisch paspoort

Datum: maandag 21 december 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Koeweit, Londen, New York, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry