Airbus A350 Qatar Airways breekt start af op New York JFK

14/12
2015
NEW YORK - Een Airbus A350 van Qatar Airways die vanuit New York onderweg was naar Doha met 36 genodigden aan boord, heeft onverwacht de start afgebroken. Het computersysteem gaf aan dat de startbaan te kort zou zijn waarna het toestel automatisch in ongeveer vijftien seconden tot stilstand kwam, meldt Daily Mail.

De inzittenden van het toestel konden het incident live bekijken via de camera die gemonteerd staat op de staart van de Airbus. Luchtvaartjournalist Zach Honig heeft het voorval vastgelegd. Na de plotselinge stop vroeg het cabinepersoneel iedereen om in de stoel te blijven zitten en te stoppen met filmen. Bij het incident is niemand gewond geraakt, maar bij de passagiers zat de schrik er goed in. Sommige passagiers wilden van boord, maar dat stond de airline niet toe.

Twee uur later is het toestel vanaf een andere startbaan alsnog naar Doha vertrokken. De vlucht was geen gewone lijnvlucht maar een speciale chartervlucht, bedoeld voor journalisten. Een woordvoerder van Qatar Airways wilde niet reageren op het incident. Voor luchthaven New York JFK was het de eerste keer dat er een A350 op bezoek kwam.

Vanaf 1 januari zet de luchtvaartmaatschappij de Airbus A350 dagelijks in op de route tussen Doha en Philadelphia.

Tags:

qatar airways

airbus a350

new york jfk

Lees ook:

Qatar Airways als eerste met Airbus A350 naar Amerika

Datum: maandag 14 december 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: New York, Philadelphia, Qatar, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry