AMSTELVEEN - Sinds 10 december serveert KLM op tien Europese bestemmingen in de Business Class maaltijden van topchef Onno Kokmeijer, bekend van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam. Reismedia vloog dit weekend mee naar Istanbul, waar Kokmeijer hoogst persoonlijk de maaltijden serveerde en de passagiers kennis liet maken met diverse culinaire verrassingen.
Wisseling winter/zomer
Topchef Kokmeijer ontwikkelt de hoofdmaaltijden voor de lunch en het diner tijdens de Europese vluchten van en naar Amsterdam. Het voorgerecht en het dessert worden geleverd door de catering van KLM, uiteraard in overleg met Kokmeijer, zodat de hele maaltijd in balans en goed op elkaar afgestemd is. De invulling van de maaltijden wisselt per winter- en zomerregeling.
Passagiers krijgen aan de boord de keuze uit twee gerechten die wekelijks verschillen. Hiermee wil KLM voorkomen dat passagiers die regelmatig vliegen steeds dezelfde soort maaltijd krijgen geserveerd. Inmiddels zijn er voor de winterregeling 24 maaltijden gelanceerd (zes verschillende maaltijden op basis van vlees, vis, kip en vegetarisch) en wordt momenteel al hard gewerkt aan de ontwikkeling van de maaltijden voor zomer 2016.
Meer sandwiches in Economy Class
Niet alleen in de Business Class optimaliseert KLM haar service. Zowel KLM als KLC gaan met ingang van deze maand dezelfde snacks en sandwiches in de Economy Class serveren, waardoor er meer eenheid ontstaat in het product op de Europese routes. Ook krijgen KLM-passagiers op deze vluchten vaker sandwiches aangeboden, namelijk tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. De passagier hoeft hier niets extra's voor te betalen.