Fokker Technologies schrapt 270 banen in Nederland

11/12
2015
PAPENDRECHT - Fokker Technologies schrapt de komende twee jaar 270 banen in Nederland. Dat is nodig in verband met aanhoudend zware marktomstandigheden, liet de toeleverancier aan de luchtvaartindustrie vrijdag weten. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Vliegtuigbouwers richten zich de laatste jaren steeds vaker op verbetering van bestaande modellen, en ontwikkelen minder nieuwe toestellen. Dat betekent ook minder werk voor toeleveranciers aan de ontwikkeling van onderdelen.

Het management van Fokker heeft het personeel, de ondernemingsraad en de vakbonden over de plannen geïnformeerd. De banenreductie moet vooral komen uit natuurlijk verloop, vervroegde pensionering en afbouw van het aantal inleenkrachten. Het bedrijf hoopt het aantal gedwongen ontslagen zo laag mogelijk te houden.

Hans Büthker, CEO van Fokker Technologies, noemt de maatregelen `pijnlijk, maar onvermijdelijk`. `Wij moeten ons net als andere ondernemingen in de luchtvaart aanpassen aan de huidige marktomstandigheden en ervoor zorgen dat wij een concurrerende en efficiënte organisatie houden in de wereldwijde markt van vliegtuigtoeleveranciers.`

Naast de banenreductie is het de bedoeling dat de Fokker-bedrijven meer gaan samenwerken. Verder moeten kostenverlagingen en een pakket aan operationele maatregelen de positie van Fokker naar de toekomst veiligstellen, meldt Büthker.

Fokker, dat onlangs is overgenomen door het Britse GKN Aerospace, heeft in totaal 4900 mensen in dienst. Daarvan werken er 3200 in Nederland.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

fokker

fokker technologies

Datum: vrijdag 11 december 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Papendrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry