Qatar Airways als eerste met Airbus A350 naar Amerika

10/12
2015
DOHA – Qatar Airways gaat als eerste luchtvaartmaatschappij de Airbus A350 inzetten op lijndienstvluchten naar de Verenigde Staten. Vanaf 1 januari vliegt het nieuwe Airbus-toestel dagelijks op de route Doha-Philadelphia. Deze week vloog Qatar Airways al met een A350 naar New York JFK, ter promotie van het nieuwe vliegtuigtype op de Amerikaanse markt.

“We zijn er trots op de eerste commerciële luchtvaartmaatschappij te zijn die met de A350 naar de Verenigde Staten vliegt”, aldus topman Akbar Al Baker. De aankomst van de eerste A350 in New York werd onder meer bijgewoond door Fabrice Bregier, topman van Airbus.

Amerikaanse maatschappijen als American, Delta en United zullen tandenknarsend kijken naar de uitbreidingen van Qatar Airways op 'hun' lokale markt. Zij beschuldigen de Golfcarriers van oneerlijke concurrentie. Qatar Airways, Emirates en Etihad trekken zich daar niets van aan.

Vanaf 1 april zal een tweede dagelijkse vlucht van Doha naar JFK ook met de A350 uitgevoerd worden. Vanaf 16 maart zet Qatar Airways het nieuwe type ook in op de route naar Boston. Vanaf 2 mei zal ook het Australische Adelaide met het Airbus-toestel worden bediend.

Op dit moment beschikt Qatar Airways over zeven A350’s, die worden ingezet op de lijndiensten van Doha naar Frankfurt (twee keer per dag), München (twee keer per dag) en Singapore (drie keer per dag). In totaal heeft Qatar Airways tachtig A350’s besteld.

Bij Qatar Airways biedt de A350 plaats aan 283 passagiers in twee vervoersklassen: business class en economy class.

Tags:

qatar airways

airbus a350 xwb

new york

Datum: donderdag 10 december 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Adelaide, Australi, Boston, Duitsland, Frankfurt, New York, Philadelphia, Qatar, Singapore, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry