Geen geheime partij griepvaccins

29/10
2009
De krantenkop 'Klink heeft geheime partij griepvaccins', in het Algemeen Dagblad van vandaag, raakt kant noch wal. Het ministerie van VWS benadrukt dat de genoemde extra voorraad van 2,7 miljoen doses openlijk als strategische voorraad in reserve wordt gehouden.

Woensdag was minister Klink in programma’s als Goedemorgen Nederland en de NOS en RTL journaals uitgebreid ingegaan op deze 2,7 miljoen doses. In zijn brief van 16 oktober aan de Tweede Kamer schreef minister Klink over de strategische voorraad, die hij in reserve wil houden. Dit om eventuele nieuwe doelgroepen ook van vaccinatie te kunnen voorzien. De betrokken doses zijn afkomstig van fabrikant GSK, één van de twee producenten van de door minister Klink bestelde vaccins. Deze vaccins komen beschikbaar in de loop van november.

Daarnaast ontvangt VWS eind oktober en eind november in totaal ongeveer 10 miljoen vaccins van fabrikant Novartis, die bestemd zijn voor de vaccinatie van eerder vastgestelde groepen. Deze groepen zijn eerder vastgesteld op advies van Gezondheidsraad en RIVM.

Ook in januari en de maanden erna worden nog vaccins geleverd. Minister Klink onderzoekt momenteel of deze vaccins kunnen worden verkocht, omdat deze vaccins naar verwachting binnenkomen nádat de griepgolf zich heeft voltrokken.

Datum: donderdag 29 oktober 2009, 14:39
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry