Finnair breidt personeelsbestand uit

04/12
2015
HELSINKI - Finnair start vrijdag met een zoektocht naar honderd nieuwe piloten. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij het cabinepersoneel uitbreiden met 300 nieuwe medewerkers, meldt Finnair. Naar eigen zeggen gaat het om de grootste wervingscampagne ooit van de Finse luchtvaartmaatschappij.

Het nieuwe personeel is nodig wegens de capaciteitsgroei die de luchtvaartmaatschappij de komende tijd verwacht. In oktober ontving Finnair de eerste Airbus A350 XWB. In totaal zijn er negentien exemplaren van dit type toestel besteld.

Eerder dit jaar meldde de luchtvaartmaatschappij dat de capaciteitsgroei er naar verwachting voor zorgt dat er in 2020 duizend nieuwe banen zijn bijgekomen. Eerder dit jaar werden er ongeveer zeventig piloten en 130 cabin attendants aangenomen.

Finnair zet vooral in op de routes van en naar Azië. De airline wil het aantal vluchten naar dit continent in 2020 hebben verdubbeld ten opzichte van het aantal vluchten dat in 2010 door de carrier naar dit continent werd uitgevoerd.

Eerder deze week werd bekend dat de luchtvaartmaatschappij op 15 december start met een code-share samenwerking met Jetstar Asia.

Tags:

finair

airbus a350 xwb

jetstar asia

Lees ook:

Finnair en Jetstar Asia starten code-share samenwerking

Datum: vrijdag 4 december 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Finland, Helsinki

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry