Boeing en SkyNRG willen biobrandstof uit bosafval maken

03/12
2015
AMSTERDAM - Boeing gaat met het Nederlandse SkyNRG en de University of British Columbia (UBC) onderzoeken of het mogelijk is om duurzame biobrandstof voor de luchtvaart te maken van takken, zaagsel en ander bosafval. Het samenwerkingsverband wordt gesteund door de Canadese luchtvaartindustrie en andere stakeholders, meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Biobrandstof van bosafval is goed voor ongeveer 175 miljoen liter brandstof. Dit is tien procent van de jaarlijkse behoefte aan vliegtuigbrandstof in Brits Columbia. Dit blijkt uit onderzoek van UBC in opdracht van de vliegtuigbouwer. Het project van Boeing werd aangekondigd tijdens de Canadian Bioeconomy Conference 2015 in Vancouver. Het Canadese Green Aviation Research & Development Network (GARDN) heeft een sponsorbedrag gedoneerd aan het project.

Duurzaam geproduceerde biobrandstof zorgt volgens het Amerikaanse ministerie van Energie voor vijftig tot tachtig procent minder uitstoot ten opzichte van conventionele fossiele brandstof uit aardolie. SkyNRG levert nu biobrandstof aan twintig airlines ter wereld.

Tags:

boeing

skynrg

Datum: donderdag 3 december 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Canada, Noord-Holland, Vancouver

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry