Vliegverkeer heeft veel last van storm op Schiphol

29/11
2015
SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol had zondagavond veel last van de najaarsstorm. Meerdere vliegtuigen slaagden er niet in bij de eerste landingspoging hun vliegtuig veilig aan de grond te krijgen. Door de harde windstoten die momenteel besloot de bemanning van één toestel zelfs uit te wijken naar de luchthaven Zaventem in Brussel. Dat meldt RTV Noord Holland.

Het vliegtuig dat is uitgeweken is een Airbus van Easyjet afkomstig vanuit Praag. Na twee mislukte landingspogingen besloot de bemanning door te vliegen naar Brussel. KLM-vluchten uit Toulouse, Kopenhagen en Warschau moesten de eerste landingspoging afbreken en een doorstart maken. Bij de tweede poging kregen de vliegers hun toestellen wel aan de grond.

Omdat er in verband met de storm één start- en één landingsbaan beschikbaar zijn, moeten veel aankomende en vertrekkende vluchten in de wachtrij 'aansluiten'. Voor aankomende vluchten betekent dit dat ze rond de luchthaven cirkelen.

Het KNMI waarschuwde eerder op de dag voor zeer zware windstoten van 100 kilometer per uur, vooral in het noorden van het land. De dienst gaf zondag code oranje af voor Noord-Holland, Groningen, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeer. Halverwege de avond werden de waarschuwingen voor die locaties afgeschaald.

Ook deze E190 van KLM Cityhopper gaat het een 2e keer proberen. Uitschieters nu tegen de 100km/u @rtvnh pic.twitter.com/WeA5ia6OjV

— Doron Sajet (@dsajet) November 29, 2015

Meerdere 'missed approaches' door storm op @schiphol (oostbaan). EasyJet wijkt uit naar BRU na 2 pogingen @rtvnh pic.twitter.com/VFWcDWv5u7

— Doron Sajet (@dsajet) November 29, 2015

Tags:

storm

schiphol

uitwijken

doorstart

Datum: zondag 29 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: België, Brussel, Denemarken, Friesland, Groningen, Kopenhagen, Polen, Praag, Tsjechië, Warschau

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry