OutSystems vergroot marktaandeel in Nederland

27/11
2015
MAARSSEN (EZPress) - OutSystems, leverancier van het gelijknamige enterprise Rapid Application Delivery (RAD) platform, heeft in Nederland een zeer succesvol kwartaal achter de rug en profiteert derhalve optimaal van de groeiende vraag vanuit de markt naar mobiele- en webapplicaties. Het van oorsprong Portugese bedrijf lijkt RAD-aanbieders van Hollandse bodem inmiddels naar de kroon te steken.

Met het oog op het realiseren van kostenbesparingen, een verbeterde dienstverlening en innovatie kiezen bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties er steeds vaker voor om hun eigen mobiele- en webapplicaties te ontwikkelen of te laten ontwikkelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat maatwerkapplicaties doorgaans beter op de behoeften van de business en op de processen die zij moeten ondersteunen aansluiten dan standaardoplossingen. Daar komt bij dat ontwikkelplatformen de laatste paar jaar echt volwassen zijn geworden, waardoor het nu ook echt mogelijk is om in korte tijd en kosteneffectief hoogwaardige bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, op alle mogelijke devices in gebruik te nemen en gedurende de gehele applicatie-lifecycle efficiënt te beheren. De moderne platformen bieden uitgebreide functionaliteiten, zoals een groot aantal standaard koppelingen die het integratieproces met reeds aanwezige systemen vergemakkelijken en de mogelijkheid om applicaties op te leveren onafhankelijk van de onderliggende technologie.

Als RAD-aanbieder van het eerste uur profiteert OutSystems als geen ander van de groeiende vraag van uit de markt. Het is niet voor niets dat Forrester OutSystems onlangs heeft uitgeroepen tot leider in Enterprise Public Cloud Platforms. Samen met de geïntensiveerde sales- en marketinginspanningen in Nederland heeft dit geleid tot ‘een recordkwartaal’, om met de woorden van Willem van Enter, algemeen directeur van OutSystems Nederland te spreken. Het derde kwartaal van 2015 werd gekenmerkt door een fors omzetstijging, afkomstig van bestaande klanten die hun portfolio aan maatwerkapplicaties wilden uitbreiden en nieuwe klanten die de morgelijkheden van OutSystems erkennen om snel hoogwaardige mobiele- en webapplicaties te ontwikkelen. Ook heeft OutSystems zijn partnerkanaal verder uitgebreid en heeft het nieuwe opdrachtgevers binnengehaald uit onder meer de financiële sector, de logistieke branche en de energiesector. De verwachtingen voor het lopende kwartaal en het komende jaar zijn eveneens hooggespannen, met een reeds goed gevulde orderportefeuille en tal van middelgrote en grote IT-dienstverleners die op het punt staan OutSystems-partner te worden.

Van Enter: ‘Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties zien in RAD-platformen de kans om de verscheidenheid aan uitdagingen waar zij zich voor geplaatst zien het hoofd te bieden. Denk hierbij aan het verhogen van de productiviteit, het vergroten van het aanpassingsvermogen van de organisatie en het snel ontwikkelen van mobiele applicaties. Hierdoor kan men veel sneller dan met traditioneel programmeren tegemoet komen aan de behoeften van de business. Organisaties die agile en innovatief willen zijn om adequaat in te spelen op kansen in de markt, kunnen simpelweg niet meer zonder het gebruik van een RAD-platform en logischerwijs kiezen ze voor het platform dat hen de beste en meeste mogelijkheden biedt.’

//Einde bericht

Bron: Lubbers De Jong

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 27 november 2015, 13:12
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Maarssen, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry