Air France vraagt Ivoorkust om belasting te verlagen

27/11
2015
PARIJS - Aan de vooravond van de klimaatconferentie in Parijs heeft topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM aan de president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, gevraagd om de belasting voor luchtvaartmaatschappijen te verlagen. De Juniac zegt dat dit nodig is om van de luchthaven van Abidjan een competitieve hub te maken, schrijft de website Koaci.

Bovendien wil Air France de ticketprijs van vluchten tussen Frankrijk en Ivoorkust verlagen. In ruil voor de belastingverlaging wil De Juniac betrokkenheid tonen bij de ontwikkeling van de vloot van de Ivoriaanse luchtvaartmaatschappij Air Côte d'Ivoire. Air France is op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt tussen Frankrijk en Ivoorkust.

Vanaf Parijs vliegt de Franse carrier dagelijks naar Abidjan. Op de route wordt afwisselend een Boeing 777-300ER of een Airbus A380 ingezet. De vloot van Air Côte d'Ivoire bestaat nu uit drie toestellen van het type Airbus A319, één Airbus A320 en twee Bombardier Dash 8 Q400-toestellen.

De klimaatconferentie in Parijs start op 30 november en duurt tot 11 december.

Tags:

alexandre de juniac

air france

airbus a380

Datum: vrijdag 27 november 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Abidjan, Frankrijk, Ivoorkust, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry