ProRail onderbouwt tarieven nog onvoldoende

27/11
2015
DEN HAAG (EZPress) - ProRail moet de onderbouwing van haar tarieven op onderdelen verbeteren. ProRail krijgt tot uiterlijk 1 juni 2016 om de tarieven en de onderbouwing opnieuw aan ACM voor te leggen. Tot dit besluit komt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na een klacht van de vier regionale spoorvervoerders Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia over die tarieven.

De tweede keer

Het is de tweede keer dat ProRail een motivering van de tarieven indient bij ACM. Afgelopen juli constateerde ACM al dat ProRail onvoldoende duidelijk had gemaakt welk deel van de onderhoudskosten en vervangingsinvesteringen van het spoor variabel is. Variabele kosten zijn de kosten die worden veroorzaakt door het gebruik van het spoor.

Variabele kosten onvoldoende gemotiveerd

Henk Don, bestuurslid ACM: “Wij zien dat ProRail de tarieven nu grotendeels goed heeft onderbouwd. Maar ProRail heeft de percentages voor variabele onderhoudskosten van spooronderdelen als overwegbeveiliging, bruggen en tunnels nog steeds onvoldoende gemotiveerd. Bij deze percentages is bijvoorbeeld de onderliggende documentatie niet meer te achterhalen. Dat is noodzakelijke informatie; ProRail mag alleen de variabele kosten in rekening brengen aan spoorvervoerders.”

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 27 november 2015, 09:26
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry