Air France-bemanning Bamako in veiligheid

20/11
2015
BAMAKO - (Update) Gewapende mannen hebben vanochtend een aanval uitgevoerd op het Radisson Blu hotel in Bamako, de hoofdstad van Mali. Aanvankelijk werden in totaal 170 mensen vastgehouden. Onder de gegijzelden bevonden zich bemanningen van Air France en Turkish Airlines. Air France meldt dat haar twee vliegers en acht bemanningsleden in veiligheid zijn. Ook vijf crewleden van Turkish Airlines zouden zijn gered.

Rond 17.00 uur meldde de regering van Mali dat er geen gijzelaars meer zijn. Volgens de VN zijn zeker 27 mensen bij de gijzeling om het leven gekomen. Voor familieleden van hotelgasten heeft hotelketen Radisson Blu het informatienummer +33170837437 opengesteld.

Het Radisson Blu is een van de grootste hotels van Bamako. Het heeft 190 kamers en wordt vooral gebruikt door toeristen, expats en ook personeel van Air France en Turkish Airlines. Volgens Turkish Airlines bevonden zich zes van haar bemanningsleden in het hotel. 

De Nederlandse Defensie meldde dat het niet heel waarschijnlijk is dat er Nederlands defensiepersoneel in het hotel was. Er werken wel een aantal stafofficieren op het hoofdkwartier van de VN in Bamako, maar die hebben daar een eigen kamp.

#AirFrance confirme que ses 12 membres d'équipage à #Bamako ont été exfiltrés et sont en sécurité. pic.twitter.com/wh8LHA7ROi

— Air France Newsroom (@AFnewsroom) 20 november 2015

 

Datum: vrijdag 20 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Bamako, Mali

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry