Zakenjetoperators willen vliegen vanaf luchthaven Twente

18/11
2015
ENSCHEDE - Drie zakenjetoperators willen vanaf luchthaven Twente zakelijke vluchten aanbieden. Het ministerie van Defensie heeft ontheffingen voor gebruik van het terrein ter inzage gelegd. Omwonenden van de luchthaven worden volgende week geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst, maakte de provincie Overijssel woensdag bekend.

Het militaire luchtvaartterrein is sinds 2007 niet meer als luchtmachtbasis in gebruik. Onder meer de provincie wil dat de voormalige basis een doorstart krijgt als 'gewone' luchthaven. De bedrijven ASL, Bbjet Aviation en Exxaero willen vanaf en naar Twente vliegen. De eerste testvlucht voor de aanvliegroutes vindt volgende maand al plaats.

Als de ontheffingen definitief zijn, mogen ASL en Bbjet dagelijks vijftig zakelijke vluchten uitvoeren op de luchthaven. Voor Exxaero geldt het dubbele aantal. Het gaat om kleine en middelkleine zakenvliegtuigen.

Daarnaast krijgt het Belgische bedrijf Aeronextlife toestemming om maximaal zestien keer per jaar met een Boeiing 737 te landen. De onderneming wil deze vliegtuigen op luchthaven Twente gaan slopen.

Plannen om de voormalige militaire vliegbasis Twenthe te laten doorstarten als volwaardige burgerluchthaven liepen op niets uit. Wel is er plaats voor zakenvluchten met lichtere vliegtuigen.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

luchthaven twente

Datum: woensdag 18 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Enschede, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry