Internationale Aviation-opleidingen bundelen krachten

13/11
2015
AMSTERDAM - Elf Aviation-opleidingen in Europa en daarbuiten slaan de handen ineen. Het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en partnerships met de luchtvaartindustrie. Doel van de samenwerking is het creëren van een krachtig netwerk van gelijkgestemde Aviation-opleidingen, meldt Aviation-Academy van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Het nieuwe netwerk Air Transport and Aeronautics Education and Research Association (ATAERA) is donderdag officieel van start gegaan met het ondertekenen van een ‘Memorandum of Understanding’ door alle elf opleidingen.

Namens Nederland maakt de Aviation-Academy van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) deel uit van ATAERA. Daarnaast zijn ook opleidingen uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Mexico, Portugal, Slowakije, Verenigde Staten en Zwitserland lid. Andere Avtiation-opleidingen kunnen lid worden. Voorwaarde is dat ze opleiden op minimaal bachelor-niveau.

De bedoeling is dat er gezamenlijke onderwijsprogramma’s met de focus op innovatieve toepassingen en gezamenlijke onderzoeksactiviteiten worden ontwikkeld. Er komen daarnaast uitwisselingsprogramma’s tussen de deelnemende opleidingen voor stafmedewerkers en studenten.

De opleidingen gaan gezamenlijk internationale fondsen binnenhalen voor onderzoek en het aangaan van partnerships met de luchtvaartindustrie. Het gaat om potentiele samenwerkingsverbanden met vliegtuigbouwers, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, luchtverkeersleidingsorganisaties en vliegtuigonderhoudsbedrijven.

Tags:

europa

hogeschool van amsterdam

Datum: vrijdag 13 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Duitsland, Ierland, Mexico, Noord-Holland, Portugal, Slowakije, Verenigde Staten, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry