In oktober meer passagiers voor Brussels Airport

12/11
2015
ZAVENTEM - De stijgende lijn van het passagiersvervoer op Brussels Airport heeft zich in oktober doorgezet. De luchthaven verwerkte 2,1 miljoen passagiers, een stijging van 6,4 procent. Brussels Airport vervoerde daarnaast 7,3 procent meer vracht, zo blijkt uit cijfers die de luchthaven heeft gepubliceerd.

Het aantal vliegbewegingen is in vergelijking met oktober vorig jaar met slechts 0,8 procent gestegen, zo meldt Brussels Airport. De bezettingsgraad op de passagierstoestellen steeg daardoor fors van 110 naar 116 passagiers per vlucht in vergelijking met oktober 2014.

Het aantal transferpassagiers groeide in oktober zelfs met 14,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is vooral te danken aan de sterke prestatie van Brussels Airlines en haar Star Alliance-partners. Maar ook in andere segmenten, waaronder het low cost-vervoer binnen Europa, was sprake van groei. Het passagiersvervoer op langeafstandsvluchten kreeg een impuls door de komst van All Nippon Airways naar Brussel, dat 25 oktober een route naar Tokio opende.

Vracht
De groei van het vrachtvervoer vond met name plaats in het volvrachtsegment, waarin een stijging van 27,1 procent werd opgetekend. Doordat Ethiopian Airways haar vrachtactiviteiten verplaatst naar Maastricht zal de groei de komende maanden echter veel minder groot zijn, aldus Brussels Airport. De hoeveelheid luchtvracht die in bellies van passagiersvervliegtuigen wordt vervoerd daalde in oktober met 6,6 procent.

Tags:

brussels airport

Datum: donderdag 12 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: België, Brussel, Japan, Limburg, Maastricht, Tokio

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry