Maatschappelijke stage nog lang niet geregeld

29/10
2009
UTRECHT (ANP) - Er kleven nog veel haken en ogen aan de maatschappelijke stage, die vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht is voor alle middelbare scholieren. Zo dreigt er een enorm tekort aan stageplaatsen te ontstaan, terwijl veel vrijwilligersorganisaties geen kans zien om stages in de door de meeste scholen gewenste vaste periode in het jaar te organiseren.

Dat zegt Els Berman, bestuurssecretaris van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Berman voorspelt dat er rond 2015 zo'n 500.000 stageplekken per schooljaar nodig zijn. ,,Er zijn 195.000 middelbare scholieren. De meeste scholen willen de maatschappelijke stage uitsmeren over meer leerjaren. Als eenmaal alle scholieren verplicht zijn zo'n stage te lopen en de meesten dat verspreid over meerdere klassen doen, is de rekensom eenvoudig.''

De vereniging NOV trekt aan de bel om te voorkomen dat beleidsmakers, scholen en organisaties straks ,,verrast worden'' door een groot tekort aan stageplekken. ,,Want het idee van de maatschappelijke stage is heel goed, maar het moet wel uitvoerbaar zijn'', aldus Berman.

Datum: donderdag 29 oktober 2009, 11:51
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry