'Robotafdeling Google is een chaos'

09/11
2015
Het zou een chaos zijn op de robotafdeling van Google. Het ontbreekt aan een strategie en een leider.

De robotafdeling van Google is nu een aparte afdeling binnen Alphabet, het moederbedrijf waar ook de zoekgigant onder valt. De afdeling heet 'Replicant' - zoals de nauwelijks van echt te onderscheiden robots uit Blade Runner - waar zo'n tien aangekochte bedrijven bij aangesloten zijn, zoals Schaft en Boston Dynamics.

Replicant

De groep probeert robottechnologie voor consumenten te realiseren voor 2020. Het hoe en wat is nog onbekend. Sinds Replicant-oprichter Andy Rubin in 2014 vertrok, is er echter niemand meer voor in de plaats gekomen. De bedrijven lijken moeite te hebben met de doelstelling. Volgens Rubin was er toen hij weg ging een 'strategie vastgesteld', maar het lijkt alsof het de bedrijven toch niet lukt om een geheel te vormen.

Verdeeldheid

Een lid van het robotteam zegt tegen Business Insider dat de technologie er helemaal klaar voor is. `Maar we moeten een bepaalde koers gaan varen en de focus vinden.` Het blijkt echter niet zo gemakkelijk om een geschikte baas te vinden. Misschien toch maar een robot specifiek voor die functie programmeren?

Lees ook:

Google laat zijn humanoid voor het eerst los in het bos

Atlas-robot na grote make-over nog 'menselijker'

Datum: maandag 9 november 2015, 13:18
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Boston, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry