TUI wil eigen securityteam inzetten voor bagagechecks op Sharm el Sheikh

07/11
2015
RIJSWIJK – Touroperator en luchtvaartmaatschappij TUI Nederland wil samen met de TUI-collega’s uit België security teams meesturen naar de Egyptisch badplaats Sharm el Sheikh. Dat meldt TUI-woordvoerster Petra Kok aan Luchtvaartnieuws.nl. De inzet van de teams moet plaatsvinden aanstaande zondag en dinsdag als TUI Nederland en België naar de Egyptische plaats vliegen om hun gasten op te halen.

Volgens de woordvoerster kunnen met de extra controles van de veiligheidsteams alsnog de ruimbagagestukken worden meegenomen. Andere maatschappijen die hun gasten repatriëren kiezen ervoor om hun passagiers zonder ruimbagage te vervoeren.

TUI Nederland blijft verder wel gewoon reizen aanbieden naar de bestemmingen Hurghada en Marsa Alam in Egypte. `Zolang hier geen verscherpt reisadvies geldt van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken blijven we de reizen uitvoeren. Natuurlijk houden we de situatie ter plekke extra in de gaten`, aldus de woordvoerster.

Antalya
TUI-concurrent Corendon liet vrijdagavond weten tot 18 december helemaal met reizen naar Egypte te stoppen. Een woordvoerster van de maatschappij laat zaterdag weten aan dit medium dat de mensen die voor vandaag naar Egypte gepland stonden overwegend naar het Turkse Antalya reizen waar het nog zo’n 26 graden is op dit moment.

De beslissing van Corendon om te stoppen met vakanties naar Egypte en de verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn het gevolg van de crash, zaterdag precies een week geleden, van een Russische Airbus A321 waarbij 224 mensen om het leven kwamen. Het meest waarschijnlijke scenario waar nu van wordt uitgegaan is dat er een bom aan boord is gesmokkeld op de luchthaven van Sharm El Sheikh.

Dossier:

7K9268

Datum: zaterdag 7 november 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Egypte, Rijswijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry