Het onderbieden van het crowdfundproject ‘Jamin Purmerend

06/11
2015
PURMEREND (EZPress) - Het derde filiaal van Jamin, Jamin Purmerend, is in een maand tijd gefinancierd via Capital Circle. Maar dit is niet het einde van de veiling voor dit project. Het onderbieden kan beginnen en de rente kan dalen.

Wanneer een project bij Capital Circle is volgestort, stopt de veiling niet. Investeerders kunnen onderbieden, ze hebben namelijk de mogelijkheid om een bod uit te brengen tegen een lagere rente.

Door middel van investeringen door investeerders heeft Jamin Purmerend een krediet weten te realiseren van €69.500,- tegen een rente van 7%. “De populariteit van deze beleggingen is eenvoudig te verklaren” volgens Coert Coomans, directeur van Capitalcircle.nl. “De Jamin projecten zijn uitermate solide beleggingen, er is een solvabiliteit van minimaal 20 procent, de ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en daar bovenop stelt Jamin Nederland (sterke balanspositie) nog extra zekerheden”.

Het rendement bij het investeren in Jamin Purmerend via Capital Circle begon op 7%. Investeerders kunnen nu een bod uitbrengen tegen 6,5%. Hierbij geldt voor de investeerders: last in first out. Als een investeerder onderbiedt, vervalt het bod van de investeerder die als laatste heeft geïnvesteerd. Hiermee wordt snel reageren door een investeerder beloond. De investeerder die is onderboden, kan uiteraard wel opnieuw bieden.

Waarom onderbieden?

Bij dit project worden veel zekerheden geboden, waardoor investeerders graag willen investeren. Jamin Nederland biedt zekerheid door maar liefst voor 85% garant te staan voor deze lening, naast de hoofdelijke aansprakelijkheid van de ondernemer. Tegelijkertijd ontvangt een investeerder bij crowdfunding een rendement, wat bij de bank niet haalbaar is. Bij de bank krijgt u namelijk nog geen 1% rente op uw uitgeleende geld.

Datum: vrijdag 6 november 2015, 15:00
Bron: EZPress Beurs
Categorie: Economie
Tags: Noord-Holland, Purmerend

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry