Britse kinderen leren scheikunde met Minecraft

06/11
2015
Studenten van de Engelse Universiteit van Hull hebben een educatieve versie van Minecraft ontworpen om kinderen scheikunde te leren, Molcraft.

In de speciale versie van het spel kunnen kinderen vrij lopen en vliegen langs informatiebordjes en nagebouwde moleculaire structuren, om spelenderwijs scheikunde te leren. Ook zijn er schatkisten verstopt die volzitten met puzzels en goodies, de makers willen de leerlingen zo aanmoedigen om op zoek te gaan naar de geheimen van de wetenschap.

Dr. Mark Loch, lector in biologische scheikunde aan de Universiteit van Hull, hielp mee met het het project. `Minecraft is een geweldige tool voor het ontdekken van structuren van gebouwen, landschappen en zelfs anatomie`, zegt hij tegen BBC. `Dus waarom niet ook moleculen? We lieten het aan een klas vol kinderen zien en er waren een heleboel 'wows'. Dit trekt echt hun aandacht. Het is een mooie manier om leerlingen te betrekken en hun informatie te geven.`

De studenten van Hull testen Molcraft op dit moment uit op middelbare scholen in Londen. Maar ook basisschoolleerlingen zouden op deze manier kennis kunnen maken met basiswetenschap, zoals hoe atomen zich samenvoegen om moleculen te vormen.

Als je zelf ook Minecraft hebt kun je de scheikundige wereld via de website van Molcraft downloaden.

Lees ook:

Zweedse school geeft les in Minecraft

Minecraft komt ook naar VR-bril Oculus Rift

Datum: vrijdag 6 november 2015, 16:39
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Londen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry