Klimaatcoalitie is sterk signaal naar klimaattop Parijs

06/11
2015
DEN HAAG (EZPress) - Een mondiaal klimaatakkoord is de inzet van wereldleiders tijden de VN Klimaattop, begin december in Parijs. In de strijd tegen klimaatverandering is een wezenlijk akkoord van groot belang, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland die bedrijven oproepen om deel te nemen aan de Klimaatcoalitie. `Honderden deelnemers is een sterk signaal naar de onderhandelaar in Parijs.`

Nieuwe groene innovaties

Behalve dat een klimaatakkoord belangrijk is voor de mondiale aanpak, `is het eventuele verdrag voor de verduurzaming van Nederland en het creëren van nieuwe groene innovaties en investeringen ook van groot belang. En om dit te versnellen bestaat sinds een jaar de Nederlandse Klimaatcoalitie,` aldus initiatiefnemers MVO Nederland, Natuur en Milieu, Het Nederlandse Klimaatverbond en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deelnemen aan Klimaatcoalitie

Alle individuele bedrijven en organisaties kunnen kosteloos deelnemen aan de Klimaatcoalitie. Deelnemers moeten alleen hun eigen CO2-uitstoot vaststellen en formuleren hoe ze die zouden willen verminderen voor 2020 en 20250. Ook VNO-NCW en MKB-Nederland zijn deelnemer van de Klimaatcoalitie. Zij roepen bedrijven, branches en andere organisaties op zich ook aan te melden. Momenteel zijn er al ruim 300 bedrijven en organisaties aan de Klimaatcoalitie verbonden.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 6 november 2015, 10:03
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Frankrijk, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry