Meer aandacht voor cybersecurity in onderwijs nodig

02/11
2015
DEN HAAG (EZPress) - Het advies van de Cyber Security Raad (CSR) om kinderen een digitaal vaardigheidsbewijs te laten halen, vindt weerklank bij VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties wijzen op het belang de kennis van cybersecurity in onze maatschappij te vergroten. Daarnaast draagt aandacht in het onderwijs voor digitale veiligheid bij aan de groei van het aantal cybersecurity professionals, die hard nodig zijn om de Nederlandse interneteconomie te versterken én veilig te houden.

Te weinig kennis

De raad, die onder leiding staat van onder meer Eelco Blok (KPN, VNO-NCW), wijst erop dat veel jongeren te weinig kennis hebben over de risico`s van het internet. Dat is geen goede zaak gezien de snelle opmars van cybercriminaliteit zoals beschreven in het laatste Cyber Security Beeld Nederland. Alle maatregelen die bedrijven nemen, zijn alleen maar succesvol als ook de Nederlandse bevolking voldoende kennis heeft over de risico`s op internet.

Meer cybersecurity professionals

Daarnaast dreigt er een tekort aan cybersecurity professionals, zowel kwalitatief als kwantitatief. Om Nederland gidsland te laten blijven op het gebied van ict, is het noodzakelijk om meer jongeren op te leiden in die richting. Het advies van de CSR om te zorgen voor meer transparantie in het aanbod van opleidingen en loopbaanmogelijkheden wordt dan ook van harte ondersteund door de ondernemingsorganisaties.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 2 november 2015, 14:50
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry