Delta Air Lines staakt vluchten naar Dubai

29/10
2015
ATLANTA - Delta Air Lines staakt vanaf 11 februari 2016 de vluchten tussen Atlanta en Dubai. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. Volgens Delta is sprake van 'overcapaciteit' op vluchten tussen de VS en het Midden-Oosten. De overcapaciteit is volgens de luchtvaartmaatschappij gecreƫerd door staatsmaatschappijen als Emirates, Etihad en Qatar Airways.

Op de route vliegt Delta met Boeing 777's. De toestellen zullen na het staken van de route worden ingezet op andere transatlantische routes. Delta beschuldigt samen met American en United 'de grote drie' uit de Golfregio ervan illegale staatssteun te ontvangen. Daardoor is volgens de Amerikaanse maatschappijen sprake van oneerlijke concurrentie op vluchten tussen Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

Sinds 1 oktober vliegt Delta al minder vaak tussen beide steden. Voorheen werd er dagelijks vanaf Atlanta naar Dubai gevlogen. In augustus werd er nog gesproken over een tijdelijke capaciteitsreductie en werd gezegd dat de carrier volgend zomerseizoen de dagelijkse vluchten tussen beide steden zou hervatten.

Tags:

delta air lines

atlanta

dubai

etihad

emirates

qatar airways

Lees ook:

Delta Air Lines schroeft aantal vluchten naar Dubai terug

Datum: donderdag 29 oktober 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Atlanta, Dubai, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry