Google gaat Indonesië in 2016 met ballonnen van internet voorzien

29/10
2015
Google gaat komend jaar met zijn Project Loon-ballonnen draadloos internet leveren in Indonesië.

Google gaat drie Indonesische telecomproviders volgend jaar met speciale luchtballonnen internetverbindingen leveren. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Doel is om afgelegen plekken vanuit de lucht van internet te voorzien. Indonesië telt meer dan 17 duizend eilanden, wat een landelijk dekkend netwerk zeer complex maakt. Maar 42 miljoen van de 250 miljoen inwoners in het land heeft toegang tot internet.

De Google-ballonnen communiceren met een grondstation en vliegen 100 kilometer van elkaar. Ze geven de signalen aan elkaar door, en seinen ze vervolgens weer naar apparatuur van providers op de grond. De ballonnen, die twee keer zo hoog vliegen als vliegtuigen, kunnen zeker honderd dagen achter elkaar in de lucht blijven. Ze werken met snelle 4G-verbindingen.

Hele zuidelijk halfrond bereiken?

Het Indonesische project gaat in 2016 van start. Eerder werd al bekend dat Google zijn Project Loon ook in Sri Lanka zal testen. Google wil uiteindelijk de meeste bewoonde delen van het zuidelijk halfrond met de ballonnen bereiken.

De internetreus hoopt de ballonnen ook in te zetten tijdens rampen, waarbij de internetinfrastructuur op de grond verwoest is. De zender-ontvangerelektronica van de balonnen wordt via zonnepanelen van stroom voorzien.

Tijdens de testvlucht vorig jaar stortte een ballon neer langs de kust van Nieuw Zeeland. De hulpdiensten rukten massaal uit, omdat ze dachten dat er een vliegtuig was gecrasht.

Lees ook:

Een vogel, een vliegtuig? Nee, een Google-ballon

Google geeft heel Sri Lanka internet vanuit ballonnen

Datum: donderdag 29 oktober 2015, 11:03
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Sri Lanka, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry