SAS laat routes naar Tel Aviv en Moskou vallen

20/10
2015
KOPENHAGEN - Het Scandinavische SAS zet een punt achter haar route tussen Kopenhagen en Tel Aviv. Ook de verbinding tussen Kopenhagen en Moskou wordt met ingang van de zomerdienstregeling gestaakt. Volgens SAS zijn beide routes om uiteenlopende redenen te duur geworden en kunnen de vliegtuigen beter worden ingezet voor andere vluchten.

Tel Aviv is voor SAS een dure bestemming omdat het personeel in de zomer na een nachtvlucht in Israël een stop maakt. Bovendien ondervindt SAS hinder van de 'politieke situatie' rond Israël, legde een woordvoerder van SAS uit tegenover de Deense website Check-in.dk. Op de route naar Israël heeft SAS tevens te maken met stevige concurrentie.

Voor de lijndienst tussen Kopenhagen en Moskou geldt dat de vraag is teruggelopen als gevolg van de wederzijdse sancties tussen Europa en Rusland. SAS blijft in 2016 wel vliegen tussen Stockholm en Moskou.

Tel Aviv en Moskou zijn bestemmingen die SAS het hele jaar door aanbiedt. SAS houdt het ook gezien op zeven seizoensgebonden routes, zoals tussen Kopenhagen en Ankara. De capaciteit die door het staken van de routes vrijkomt, wordt door SAS op andere plaatsen ingezet.

Vorige week kondigde de maatschappij al een reeks nieuwe bestemmingen aan.

Tags:

sas

kopenhagen

tel aviv

moskou

routes

Lees ook:

SAS opent acht nieuwe zomerroutes

Datum: dinsdag 20 oktober 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Denemarken, Israël, Kopenhagen, Moskou, Rusland, Stockholm, Tel Aviv, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry