Contactlens Google op zonne-energie en voor mensen met allergieën

20/10
2015
Een nieuw patent van Google werpt nieuw licht op de plannen die het bedrijf heeft met zijn slimme contactlens.

Google werkt al jaren aan contactlenzen met ingebouwde elektronica voor medische toepassingen. Het bedrijf ziet onder meer een markt voor contactlenzen die automatisch scherp stellen en die bijvoorbeeld de suikerspiegel van de drager kunnen meten (handig voor diabetici).

Maar hoe moet je zo’n wearable van energie voorzien? De suikerspiegelcontactlens werkte op radiogolven. Een octrooi dat Google vorige week aanvroeg, lijkt er echter op te wijzen dat Google nu denkt aan een slimme contactlens die functioneert dankzij zonne-energie. De lens zou op die manier moeten kunnen communiceren met computers en smartphones – al lijken zonnecellen van zo’n klein formaat nog wel een uitdaging.

Pollen

Behalve glucosewaarden zou de contactlens volgens het nieuwe patent ook informatie kunnen verzamelen over zaken als de temperatuur van de drager en de hoeveelheid alcohol die hij in zijn bloed heeft zitten.

Daarnaast zouden de lenzen ook de omgeving in kaart moeten kunnen brengen. De slimme lens zou bijvoorbeeld kunnen meten hoeveel allergenen, zoals pollen en uitwerpselen van de huisstofmijt, er in de lucht zitten.

Lees meer:

Google gelooft in slimme contactlens en geeft het een eigen bedrijf

Google laat contactlens een irisscan maken

Farmaceut gaat Google's slimme contactlenzen maken

Datum: dinsdag 20 oktober 2015, 10:01
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry