Algoritme maakt 'menselijke analyses' sneller dan mensen

19/10
2015
MIT-studenten hebben een systeem bedacht dat beter beslissingen neemt dan mensen.

We weten dat computers enorme berekeningen kunnen maken en data kunnen analyseren, maar het ontbrak altijd aan een stukje intuïtie. Waar mensen bepaalde opties (onbewust) direct uitsluiten, gaat de computer alle mogelijkheden af. Dat is soms handig, maar daardoor worden beslissingen veel trager genomen dan als mensen het doen.

Menselijke teams verslagen

Studenten aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een mogelijke oplossing bedacht, waarmee de computer sneller soortgelijke beslissingen als mensen kunnen maken. Deze 'Data Science Machine' versloeg 615 menselijke teams in een datatest, waaraan 906 menselijk teams meededen. In de test moest data geanalyseerd worden. Daarbij komt wat menselijke intuïtie kijken om patronen te herkennen en beslissingen te maken.

De machine voorspelde in de eerste twee rondes respectievelijk 94 en 96 procent succesvol. Ook besliste de machine gemiddeld sneller dan de meeste menselijke teams.

'Snel de standaard'

`De Data Science Machine is één van die ongelooflijke projecten waarbij topresearch gebruikt wordt om praktische uitdagingen op te lossen een geheel nieuwe manier van naar de problemen kijken opent`, zegt Margo Seltzer, een professor van computerwetenschap aan Harvard, die verder niets met het onderzoek te maken had. `Ik denk dat wat deze studenten hebben gemaakt snel de standaard wordt. Heel snel.`

Lees ook:

Dit algoritme verandert je kiekjes in echte kunstwerken

Algoritme bepaalt wie de nieuwe Doutzen kan worden

Datum: maandag 19 oktober 2015, 13:51
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry