A330 Singapore Airlines zakt door neuswiel op Changi Airport

11/10
2015
SINGAPORE – Het neuswiel van een Airbus A330-300 van Singapore Airlines is zondagochtend op thuisbasis Changi Airport in Singapore ingezakt, waardoor het toestel voorover schoot. Volgens de luchtvaartmaatschappij werd er aan het neuswiel een inspectie uitgevoerd waarbij het inklapte aan gate 17 van terminal 3. Er zijn geen gewonden gevallen.

Op het moment van het incident waren geen passagiers aan boord van het toestel, slechts een onderhoudsmedewerker van de maatschappij die ook niet gewond raakte.

Volgens Singapore Airlines gaat het om het toestel met registratie 9V-STG. Het toestel was daarvoor aangekomen van een vlucht tussen Shanghai en Singapore en zou zondagochtend als de SQ890 vertrekken naar Hong Kong.

Singapore Airlines meldt aan Channel News Asia dat ze nog geen reden kan aangeven waarom het toestel door het neuswiel zakte maar zegt volledig mee te werken aan een onderzoek van de luchtvaartautoriteiten.

.@SingaporeAir plane's nose gear collapsed while aircraft was at Changi Airport gate http://t.co/MXgNL5Bb0u pic.twitter.com/0QPpgDEqbG

— The Straits Times (@STcom) 11 oktober 2015

Tags:

singaporae airlines

changi airport

neuswiel

a330

airbus

9v-stg

Datum: zondag 11 oktober 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, Hong Kong, Singapore

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry