Sterke passagiersgroei Brussels Airlines in september

09/10
2015
ZAVENTEM - Brussels Airlines heeft in september 11,8 procent meer passagiers vervoerd dan in september vorig jaar. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken die de luchtvaartmaatschappij vrijdag heeft gepubliceerd. Vorige maand werden er 745.466 passagiers vervoerd. De bezettingsgraad steeg met 1,7 procentpunt naar 79,3 procent.

De grootste stijging was te zien op de vluchten van en naar Afrika (+14,9 procent). Sinds begin september vliegt de luchvaartmaatschappij weer vaker naar Monravia in Liberia en Freetown in Sierra Leone. Beide landen werden getroffen door de ebolacrisis.

Op de vluchten binnen Europa en op de vluchten tussen Brussel en New York en Washington was eveneens een stijging van het aantal passagiers te zien. Binnen het Europese netwerk gaat het om een stijging van 11,6 procent en op de vluchten naar Noord-Amerika steeg het aantal passagiers met 10,2 procent. Op 9 september stapten er 27.394 reizigers aan boord van een toestel van Brussels Airlines. Nooit eerder in het bestaan van de luchtvaartmaatschappij werden er op één dag zoveel passagiers vervoerd.

Vorige maand werden Zagreb en Bremen aan het routenetwerk toegevoegd. Zagreb wordt zes keer per week aangevlogen, Bremen dagelijks.

Tags:

brussels airlines

Datum: vrijdag 9 oktober 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: België, Bremen, Brussel, Duitsland, Liberia, New York, Sierra, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry