Brandstoftekort op luchthaven Kathmandu

03/10
2015
KATHMANDU - Chinese luchtvaartmaatschappijen vliegen voorlopig even niet op Nepal, vanwege een gebrek aan brandstof in het land in het Himalayagebergte. Het nationale vliegveld in Kathmandu krijgt geen kerosine meer geleverd als gevolg van blokkades aan de grens met India.

Nepalezen die etnische banden hebben met India, houden verkeer aan de grens tegen uit protest tegen de nieuwe Nepalese grondwet die vorige maand is aangenomen. Ze vinden dat ze geen gelijke rechten hebben gekregen.

China Southern Airlines heeft vluchten van en naar Nepal geschrapt tot tenminste 10 oktober, China Eastern Airlines tot 24 oktober.

Het is nog onduidelijk of meer maatschappijen vergelijkbare stappen gaan nemen. Diverse maatschappijen met Kathmandu op de stemmingenlijst hebben al aangegeven dat ze proberen extra brandstof mee te nemen aan boord, zodat ze wel op Nepal kunnen blijven vliegen.

Voor het aannemen van de nieuwe grondwet was het al onrustig in het Zuid-Aziatische land omdat betogers een Hindoestaat probeerden af te dwingen. Bij protesten vielen zeker veertig doden.

(c) ANP

Tags:

kathmandu

Datum: zaterdag 3 oktober 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: China, India, Nepal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry