Swiss met CSeries als eerste naar Londen City

03/10
2015
ZURICH - De eerste bestemming waarop Swiss met de nieuwe Bombardier CSeries CS100 gaat vliegen is London City Airport. Dat zal gaan gebeuren in het derde kwartaal van 2016, meldt vice-president Andreas Thurnheer van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij. De CS100 vervangt bij het dochterbedrijf van Lufthansa de Avro RJ100.

Swiss wordt in 2016 de eerste luchtvaartmaatschappij die de CSeries in dienst neemt. Lufthansa heeft dertig CSeries besteld voor het dochterbedrijf. De eerste tien toestellen die Swiss ontvangt zullen CS100's met 125 stoelen zijn. De tweede serie van tien toestellen betreft grotere CS300's, met 145 stoelen. Van welk type de laatste tien CSeries zullen zijn is nog niet besloten.   

Turnheer prijst tegenover Business Traveller de operationele prestaties van de CSeries. `Het toestel is een game changer. Als je kijkt naar het brandstofverbruik, dan ligt dat zo'n twintig procent lager dan vergelijkbare vliegtuigen; de CO2-uitstoot is twintig procent minder, de NO2-uitstoot ligt vijftig procent lager en de geluidsbelasting is vijftig procent minder.`

Voordat Swiss van start kan gaan met de vluchten van en naar London City Airport moet de Cseries nog gecertificeerd worden voor vluchten op dat vliegveld. Vanwege strenge geluidseisen moeten vliegtuigen het vliegveld naderen met een daalhoek van 5,5 graden in plaats van de gebruikelijke 3 graden. Daardoor mogen alleen gecertificeerde vliegtuigen gebruikmaken van de luchthaven.

Tags:

swiss

cseries

bombardier

londen city airport

Datum: zaterdag 3 oktober 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Londen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry