Regulering ontbundelde toegang tot glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen vervalt

28/10
2009
DEN HAAG (EZPress) - Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft de marktanalyse van OPTA voor de markt voor ontbundelde toegang vernietigd. Deze markt betreft de toestemming voor gebruik door een onderneming van (een deel van) het aansluitnetwerk van een andere onderneming.

Tegen het besluit van OPTA was door onder andere KPN beroep ingesteld. KPN betoogde dat OPTA de markt voor ontbundelde toegang tot glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen afzonderlijk had moeten afbakenen.

Dit beroep is gegrond verklaard. KPN heeft aannemelijk gemaakt dat er zodanige verschillen zijn tussen de ontbundelde toegang tot glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen en andere vormen van ontbundelde glastoegang, dat niet zonder meer kan worden aangenomen dat zij tot dezelfde markt behoren. Het besluit van OPTA bevat nauwelijks concrete informatie op basis waarvan haar stellingen op hun economische onderbouwing kunnen worden gewogen en beoordeeld en is daarmee onvoldoende gemotiveerd. Aan OPTA is opdragen binnen zes maanden een nieuw besluit te nemen.

Met de vernietiging van een marktanalysebesluit vervalt de bij dit besluit opgelegde regulering. De regulering van de markt voor zover deze betrekking heeft op andere vormen van ontbundelde glastoegang en op ontbundelde toegang tot het koperen aansluitnetwerk is echter niet aangevochten. Om die reden is het College van oordeel dat de gegrondverklaring van het beroep van KPN niet tot gevolg dient te hebben dat deze regulering in afwachting van nieuwe besluitvorming door OPTA wegvalt. Daarom treft het College een voorlopige voorziening die neerkomt op de instandhouding van dit deel van de aan KPN bij het bestreden besluit opgelegde verplichtingen.

//Einde bericht

Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 28 oktober 2009, 13:47
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry