Helaas: robots nog slechter in IKEA-meubelen in elkaar zetten dan wij

01/10
2015
Robots nemen ons allerlei stomvervelend werk uit handen. Maar het duurt nog wel even voordat ze zelf een IKEA-stoel kunnen maken.

Wie wel eens tot razernij is gedreven bij het in elkaar zetten van een IKEA-bouwpakket kan zich troosten met de gedachte dat robots het nog slechter doen dan wij. Het assembleren van IKEA-meubilair dat bestaat uit tal van verschillende onderdelen, blijkt vooralsnog een vrijwel onmogelijke opgave voor een robot.

Twee onderzoekers van de Nanyang Technological University, Francisco Suarez-Ruiz en Quang-Cuong Pham, proberen daar nu verandering in te brengen. Hun robot is nog niet in staat om een IKEA-stoel te bouwen, maar het duo uit Singapore heeft al wel enige progressie geboekt. Zo slaagt hun robot er inmiddels in om zo’n houten IKEA-schroefje in het daarvoor bestemde gat van een andere IKEA-onderdeel te poeren. Kijk maar in onderstaande video:

“We blijven werken tot we de robot alle taken kunnen laten uitvoeren die nodig zijn voor het in elkaar zetten van een IKEA-stoel”, verklaren de twee tegenover MIT Technology Review. Dat zal echter nog wel een paar jaar kosten. Tot het zover is, moeten we ons nog even blijven ergeren.

Datum: donderdag 1 oktober 2015, 09:01
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Houten, Singapore, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry