Russische airlines vanaf 25 oktober niet meer welkom in Oekraïne

26/09
2015
KIEV - Russische luchtvaartmaatschappijen als Aeroflot en Transaero mogen binnenkort niet meer van en naar Oekraïne vliegen. De Oekraïense regering weert de Russische bedrijven van de luchthavens vanwege Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Vanaf 25 oktober is geen enkele Russische maatschappij nog welkom, meldde de BBC zaterdag.

De Russen mogen wel de luchthavens gebruiken als tussenstop, tenzij de vliegtuigen worden gebruikt om militairen of militair materieel te vervoeren. Het Kremlin noemt de maatregel `krankzinnig` en heeft laten weten met een antwoord te komen. Volgens Rusland mag Oekraïne zo'n verbod niet instellen, omdat alleen luchtautoriteiten dat kunnen doen. En dan alleen als dat kan volgens de internationale regels.

Premier Arseni Jatsenjoek van Oekraïne heeft de Oekraïense luchtvaartautoriteiten opdracht gegeven de Russische maatschappijen op de hoogte te stellen van het verbod. Die kunnen daardoor tientallen miljoenen euro's mislopen. Aeroflot en S7 Airlines zijn actief op routes tussen Moskou en Kiev, Rossya - een dochterbedrijf van Aeroflot - vliegt tussen Sint Petersburg en Kiev.

Oekraïne heeft al eerder maatregelen genomen tegen Rusland. Zo heeft het land een zwarte lijst met mensen die het land niet meer mogen bezoeken. Op de lijst staan behalve Russen ook buitenlanders die de regering van Rusland openlijk steunen. Ook zijn er sancties ingesteld tegen mensen en bedrijven die betrokken waren bij de annexatie van schiereiland de Krim.

(c) Reismedia / ANP

Tags:

aeroflot

oekraine

rusland

Lees ook:

Oekraïne weert Russische maatschappijen

Datum: zaterdag 26 september 2015, 11:14
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Kiev, Limburg, Moskou, Rusland, Sint Petersburg, Ukraïne, Weert

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry