Publiekscampagne `Vlieg je drone veilig` van start

24/09
2015
DEN HAAG - Het gebruik van drones is de laatste jaren, ook in Nederland, sterk toegenomen. Niet iedere gebruiker van de onbemande vliegtuigjes is op de hoogte van de regels die gelden voor het hobbymatig gebruik van de drones. Om hier verandering in te brengen lanceert Dronewatch donderdag de campagne 'Vlieg je drone veilig'.

De website vliegjedroneveilig.nl is een centraal onderdeel van de campagne. Op deze site wordt in begrijpelijk Nederlands uitgelegd wat hobbyisten nu wel en niet mogen als zij met een drone gaan vliegen. Op de site staat ook een kaart waarop is aangegeven op welke plaatsen er niet gevlogen mag worden met de drone. Ook is het belangrijk om eerst de drone goed te leren kennen alvorens er mee te gaan vliegen.

Afgelopen juli riepen Europese verkeersvliegers, verenigd in de European Cockpit Assocation (ECA), op tot actie tegen het gebruik van drones. Tot nu toe heeft zover bekend nog geen botsing tussen een drone en een verkeersvliegtuig plaatsgevonden, maar wel vond verschillende keren een 'near miss' plaats.

Tags:

drones

Lees ook:

Europese verkeersvliegers willen actie tegen drones

Datum: donderdag 24 september 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry