`Air India opent `s werelds langste lijndienst`

23/09
2015
DELHI - Op dit moment is Sydney-Dallas 's werelds langste non-stop lijndienstvlucht, en vanaf februari 2016 wordt dat de nieuwe route Dubai-Panama. Maar Air India gaat volgens de Economic Times mogelijk ook dat record breken. De maatschappij is van plan een rechtstreekse lijndienst tussen Bengaluru (Bangalore) en San Francisco te openen.

Deze route heeft een lengte van 14.003 kilometer, en is daarmee 183 kilometer langer dan de lijndienst Dubai-Panama die Emirates in februari opent. Air India zou op de route een Boeing 777-200LR (Long Range) willen inzetten.

De keuze om Bengalaru en San Francisco met elkaar te verbinden lijkt op het eerste gezicht vreemd. Maar de Zuid-Indiase stad is net als ‘SFO’ een belangrijk  IT-centrum, en heeft als bijnaam ‘Het Silicon Valley van India’.

Air India weet volgens een niet nader genoemde ‘official’ nog niet zeker of het naar San Francisco gaat vliegen vanaf Bengaluru. Ook een route vanaf Delhi behoort tot de mogelijkheden. Die route zou ‘slechts’ 12.402 kilometer lang zijn. Air India zou ook plannen hebben voor een rechtstreekse lijndienst van Ahmedabad naar Londen.

Tags:

air india

san francisco

Lees ook:

Emirates-route naar Panama wordt `s werelds langste lijndienst

Datum: woensdag 23 september 2015, 22:34
Bron: Luchtvaartnieuws
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Ahmedabad, Australi, Bangalore, Dallas, Delhi, Dubai, India, Londen, Panama, San Francisco, Sydney, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry