Eerste tests met transportsysteem Hyperloop komen in zicht

19/09
2015
Het werk aan Elon Musks Hyperloop komt op gang. Hyperloop Technologies heeft nu een CEO en TU Delft bouwt een capsule.

Sinds Space X, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, de 'hyperloop' heeft gepresenteerd in 2013, hebben meerdere bedrijven interesse getoond in dit razendsnelle transportsysteem op basis van electromagneten. Even voor de duidelijkheid, SpaceX gaat zelf geen hyperloop bouwen. Het bedrijf heeft een ondersteunende rol. Daarom is SpaceX onder andere een wedstrijd gestart voor studenten en bedrijven.

Één van de bedrijven die hyperloop ontwikkelen is Hyperloop Technologies. Sinds deze week heeft dit bedrijf een CEO: Rob Lloyd. Hij heeft hiervoor 20 jaar gewerkt als directeur van Cisco. Lloyd moet de ontwikkeling van een testtraject leiden.

Hyperloop Technologies heeft een investering van 80 miljoen dollar bijna rond, schrijft The Verge. Mocht alles goedkomen, dan zal het testtrack in eind 2016 of begin 2017 klaar zijn. Hyperloop Tech focust als eerste op vracht en misschien later op het vervoeren van mensen.

TU Delft

Ons eigen landje is ook bezig met de 'hyperloop'. Studenten aan de TU Delft doen mee met de SpaceX-wedstrijd. Zij gaan hiervoor een capsule ontwerpen. Aanstaande december moet het ontwerp af zijn. Mocht het ontwerp goedgekeurd worden door een jury, dan zal de capsule daadwerkelijk gebouwd worden. In juni 2016 is in Californië de daadwerkelijke race tussen de geselecteerde capsules.

Datum: zaterdag 19 september 2015, 16:01
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Delft, Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry