Je smartwatch verklapt wat je typt op de computer

17/09
2015
Onderzoekers ontwikkelden een smartwatch-app die kan raden welke toetsen jij aanslaat op een toetsenbord.

Wellicht vind je je nieuwe smartwatch een juweeltje, maar wellicht liggen de dieven al op de loer. Niet eens zo zeer om je smartwatch te jatten maar om via je smartwatch je digitale hebben en houden te stelen. Wetenschappers ontwikkelden namelijk een app die dankzij de bewegingssensoren in je smartphone en slimme algoritmes kan analyseren wat jij typt op een pc of laptop.

De app kan bijvoorbeeld gecamoufleerd als een fitness-app geïnstalleerd zijn op een smartphone. De app leest de data van de bewegingssensoren en analyseert dit met slimme algoritmes. Vervolgens schat de app in welke toetsen je met de hand waar je smartwatch zit hebt aangeslagen. De software weet bijvoorbeeld dat je smartwatch-hand om een T te typen verder moet bewegen dan bij een F.

De wetenschappers probeerden de app op een Samsung Gear Live-smartwatch, maar dat zou net goed een ander merk kunnen zijn. Overigens hoef je nog niet meteen je Apple Watch in de prullenbak te gooien. Hoewel MoLe schijnbaar redelijk indrukwekkend analyseert welke tekst je typt, kan het algoritme nog geen getallen, specicale leestekens en symbolen onderscheiden. Zelfs de spatiebalk is een obstakel. Ook werkt het alleen bij mensen die met een vast patroon typen. Neemt niet weg dat de wetenschappers hiermee aantonen dat ook je smartwatch een digitaal beveiligingsrisico met zich mee brengt.

Datum: donderdag 17 september 2015, 16:57
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry