Bright Ideas 036: Duurzaam denim uit het lab

13/09
2015
De nieuwste mode-innovaties komen van biologen, scheikundigen en programmeurs. Dit zijn onze favoriete 'jeans uit het lab'.

Algoritmes, garnalenextract, waterloze verfmethodes - ze dragen bij aan de nieuwe generatie duurzame spijkerbroeken. Dat is hard nodig ook want de productie van een niet-duurzame spijkerbroek kost gemiddeld tussen 2.000 en 10.000 liter water. In ons webmagazine Bright Ideas lees je een selectie van innovatie jeanstechnieken.

Zo wordt er door een bedrijf uit Weesp gewerkt aan CO2-technologie om straks ook katoen te verven zonder water. En kwam een Italiaans bedrijf met een nieuwe procedure op basis van schaaldieren.

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage, leesbaar op elk scherm. Een jaarabonnement kost 24 euro voor 24 edities.
Dit artikel is ook los te lezen via Blendle.

Verder in Bright Ideas 036:

Apple TV: appen in plaats van zappen

Niet zenders maar apps staan straks centraal op je tv. Zo ziet Apple de tv-toekomst. We testten de nieuwe Apple TV in San Francisco.

Air-Bed-en-Brood

Op het journaal zien we duizenden mensen vluchten voor een beter bestaan in Europa. Connectiviteit speelt een belangrijke rol tijdens de reis, maar ook bij particuliere initiatieven om hulp te bieden.

Elektrisch vervoer door doe-het-zelvers deel 2: Elektrische Kever

Wie een passie heeft voor elektrisch vervoer wacht niet op betaalbare modellen en bouwt er zelf een. In deel 2 van deze mini-serie: de elektrische Volkswagen Kever uit 1973 van Menno Schilder (38).

Video Vault: Mars-mensen en mysterieuze machines

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo’s voor je. Ben je meteen weer bij.

Bright Ideas is onze weekendbijlage, leesbaar op elk scherm. Een jaar lang toegang tot alle edities, en elke twee weken een nieuwe, kost 24 euro. De artikelen zijn ook los te koop via Blendle.

Datum: zondag 13 september 2015, 18:44
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Noord-Holland, San Francisco, Verenigde Staten, Weesp

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry