NNO samen met Wia Buze in gratis concert Uithuizen

11/09
2015
GRONINGEN (EZPress) - Op vrijdag 18 september om 20.00 uur geeft het Noord Nederlands Orkest (NNO) een concert in een grote feesttent in Uithuizen. Wia Buze is gevraagd om samen met het NNO meerdere nummers mee te zingen. Kaarten zijn gratis af te halen op diverse locaties in en rondom Uithuizen.

Al meer dan een eeuw organiseert de vereniging diverse activiteiten in Uithuizen. Om dit jubileum te vieren organiseert de VvV een spetterend jubileumconcert. Het Noord Nederlands Orkest is gevraagd om dit feest op vrijdag 18 september mee te vieren. In een grote feesttent op het parkeerterrein bij zwembad de Dinge in Uithuizen speelt het orkest bekende klassieke stukken en mooie musicalsongs. En meezingen is gewenst! Als special guest is Wia Buze gevraagd om uit haar repertoire nummers te zingen, tevens brengt zij nummers van Ede Staal ten gehore. Het NNO wordt, naast de solisten: Rubèn Plantinga en Veerle Sanders bijgestaan door een kinderkoor dat wordt gevormd door leerlingen van de vier scholen uit Uithuizen en Zandeweer. Ook doet het Groninger Kinder- en Jeugdkoor & Kinderkoor mee. Het wordt een spetterend jubileumconcert. Dit concert is gratis toegankelijk. De gratis kaarten zijn af te halen bij de volgende adressen: Grafisch centrum Grafex en Coöp Uithuizen. Verstraete in Uithuizermeeden, boekhandel Venema en Primera in Uithuizen, Primera Appingedam en Plus supermarkt in Middelstum.

Het Noord Nederlands Orkest

Het NNO werd opgericht in 1862 en is daarmee Nederlands oudste professionele symfonieorkest. Het brengt symfonische muziek tot leven in de drie Noordelijke provincies, met zo’n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam. Het NNO is het meest veelzijdige orkest van Nederland. De programmering is verrassend en breed; van puur en onversneden klassiek tot cross-overs met popmuziek. Het orkest laat graag `nieuwe oren` kennismaken met symfonische muziek, bijvoorbeeld via de Pieter Roelf Jeugd concerten en de gratis lunch- en buitenconcerten. Ook is het NNO geregeld te beluisteren op de radio. Er is een nauwe samenwerking met diverse andere kunstinstellingen, het Prins Claus Conservatorium en de conservatoria in Amsterdam en Den Haag.

Antony Hermus is vanaf concertseizoen 2015/2016 voor 3 jaar vaste gastdirigent bij het orkest. De Britse Stefan Asbury verruilt op dat moment zijn chef-dirigentschap voor de positie van honorair dirigent van het orkest. Michel Tabachnik is vanaf augustus 2015 dirigent emeritus bij het Noord Nederlands Orkest.

Vooraanstaande dirigenten als Viktor Liberman, Jean Fournet, Franz Paul Decker, Alain Lombard, Sergiu Comissiona, Richard Dufallo en Nikolai Alexeev dirigeerden in het verleden het NNO. Vandaag de dag wordt er naast de vaste gastdirigent en honorair dirigent gewerkt met dirigenten als Jan Willem de Vriend, Michael Jurowski en Stefan Vladar. Het orkest werkt samen met internationale topsolisten zoals Diana Damrau, Piotr Beczala, Simone Lamsma, Daniel Hope, Neslon Goerner en Eva-Maria Westbroek.

Het orkest besteedt in festivalvorm ook regelmatig aandacht aan prominente, hedendaagse internationale componisten. Zo kwamen Wolfgang Rihm (2001), Terry Riley (2002), Hans Werner Henze (2003), Arvo Pärt (2004), Sir Harrison Birtwistle (2005), Heiner Goebbels & Sofia Gubaidulina (2006), Philip Glass (2007 en 2013), Laurie Anderson (2008), Michael Nyman (2009) en Steve Vai (2010 en 2013) naar Groningen voor de uitvoering van hun muziek.

Het orkest bestaat uit zo’n 75 vaste orkestleden. Kijk voor de meest actuele informatie over onze concerten op www.nno.nu.

//Einde bericht

Bron: Noord Nederlands Orkest

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 11 september 2015, 12:26
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Appingedam, Bulgarije, Ede, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Noordelijke, Rotterdam, Sofia, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry